Het openbaar onderzoek naar de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied Bastenakkers loopt in Wetteren en Destelbergen van 11 december 2023 tot en met 9 januari 2024.

Vlaanderen beter beschermen tegen overstromingen van de Schelde en haar zijrivieren. En tegelijk de waardevolle Scheldenatuur een boost geven. Dat is het doel van het Sigmaplan. Het Sigmaplan gaat over veiligheid, natuur, recreatie en economie. 

Bastenakkers, op de gemeentegrens van Wetteren en Destelbergen, is cruciaal binnen het Sigmaplan. Dankzij zijn strategische ligging vormt het gebied een ideale bufferzone voor overtollig water. Het zal als laatste van alle Sigmagebieden in werking treden en landbouw kan er blijven bestaan. Wandel-, fiets- en ruiterpaden worden er versterkt met dijkovergangen, infopunten en een jaagpad. Je kan de aanvraag voor de omgevingsvergunning inkijken op: https://omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/2023016026/inhoud-aanvraag

Je kan deze ook raadplegen bij jouw gemeente. Tijdens de periode van een openbaar onderzoek (30 dagen) kun je standpunten, opmerkingen of bezwaren indienen bij het college van burgemeester en schepenen.

Gemeentehuis Wetteren, Rode Heuvel 1, 9230 Wetteren 

Gemeentehuis Destelbergen, Dendermondsesteenweg 430, 9070 Destelbergen

 

Op woensdag 20 december om 19u30 organiseert De Vlaamse Waterweg nv in samenwerking met de gemeente Wetteren en de gemeente Destelbergen een infoavond naar aanleiding van dit openbaar onderzoek voor de aanleg van het GOG Bastenakkers. Tijdens deze infoavond krijg je meer informatie over de werken aan het gecontroleerd overstromingsgebied. We starten met een presentatie door de projectingenieur van De Vlaamse Waterweg nv en nadien is er ruimte om vragen te stellen. Om ervoor te zorgen dat we op zoveel mogelijk vragen een antwoord kunnen bieden, kan je jouw vraag op voorhand doorsturen naar max.verdonck@vlaamsewaterweg.be.

PRAKTISCH

Wanneer? Woensdag 20 december 2023 van 19u30 – 21u

Waar? Gemeentehuis Wetteren, Rode Heuvel 1, 9230 Wetteren

WatPresentatie door de projectingenieur over het project, met nadien kans om vragen te stellen.

Voor wie er die avond niet bij kan zijn. De presentatie kan je hier downloaden.